Onderzoek naar haptonomie van binnenuit

1 sep, 2015

14126648399_6be9dc86ab_bEen wetenschappelijk kader voor onderzoek naar haptonomie en haptotherapie zou weleens vanuit de mystiek gegeven kunnen zijn. Het artikel ‘Zegeningen door waanzin geschonken’ dat op basis van het werk ‘Exploring Mysticism’ van professor Frits Staal werd geschreven neemt de lezer mee naar die mogelijkheid.

Op basis van het werk van Staal uit 1975 wordt kort besproken wat mystieke ervaringen zouden kunnen zijn. Ook worden beperkingen van het wetenschappelijke onderzoek besproken. Met een kritiek op de rol van de psychologie in het onderzoek naar mystiek schetst Staal een kader vanuit innerlijke ervaringen die in onderzoek kunnen worden opgedaan.

Een rol van de mystiek in verder onderzoek naar haptonomie als een wetenschap en haptotherapie als een therapeutisch middel is niet geheel toevallig. Want ‘wij zijn mensen en ons levenslot is te leren en in onvoorstelbare nieuwe werelden geslingerd te worden’, zo wordt Don Juan in het artikel, dat hier is aan te klikken, aangehaald.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: