Zakelijk

De cursustijden zijn flexibel en er wordt gewerkt in kleine groepen of duo’s. Kosten worden zo laag mogelijk gehouden. Cursussen vinden plaats in Utrecht. Heb je nog vragen? Check dan onze Vraag en Antwoord sectie of neem contact met ons op.

Cursustijden

Een cursusdeel duurt enkele uren binnen een dagdeel. Het volgen van een cursus is door de week, in de avond en in het weekend mogelijk en afspraken daarvoor worden in overleg gemaakt.

Meedoen

Cursisten melden zich gezamenlijk aan of een cursist meldt zich alleen aan en neemt om te kunnen oefenen iemand mee naar de bijeenkomsten. De School voor Vrije Haptonomie stelt in beginsel geen duo’s en lesgroepen samen.

Deelname

Minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers per dagdeel. Voor de cursus Inleiding in haptonomie geldt een afwijkend maximum van 2 deelnemers per dagdeel. Meedoen met een cursus samen met iemand die geen cursus volgt is mogelijk (‘privéles’).

Kosten

Alle cursussen in Utrecht kosten 95 euro per persoon per dagdeel inclusief BTW. Als een cursus alleen wordt gevolgd samen met iemand die geen cursus volgt (‘privéles’) geldt een tarief van 170 euro inclusief BTW per dagdeel.

“Passend onderwijs vinden we lastig omdat we in een systeem moeten passen.”

Vraag & Antwoord

Wat zijn de kosten van de cursussen in het basisprogramma?

De kosten zijn behalve van de plaats van een cursus afhankelijk van de hoeveelheid mensen die als cursist aan een cursus in het basisprogramma meedoet. Actuele kosten vind je onder de link ‘Zakelijk’ in het menu.

Kan ik zonder haptonomische cursussen uit het basisprogramma een voortgezette opleiding doen?

In beginsel is het antwoord ‘nee’. Een voortgezette opleiding wordt vooral vormgegeven aan de hand van wat een cursist nodig heeft. Cursussen uit het basisprogramma geven een mogelijkheid om daar samen inzicht in te krijgen.

Is er een open dag?

Regelmatig organiseren we dagdelen, meestal avonden, waarin we informatie geven over en een demonstratie geven van haptonomie. Dan kunnen ook vragen worden gesteld over de School voor Vrije Haptonomie. De bijeenkomsten vinden meestal plaats in Utrecht. Er worden ook weleens workshops georganiseerd in verschillende plaatsen in het land. Aankondigingen en data van de hier genoemde activiteiten komen altijd op de nieuwspagina te staan.

Wat is het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten?

Het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten is een systeem voor permanente educatie van therapeuten met bijeenkomsten en andere vormen van uitwisseling. Deelnemende therapeuten zijn onder andere oud-studenten met een certificaat van de voortgezette opleiding in haptotherapie.

Moet een cursus in vijf dagdelen gevolgd worden?

Nee. Een cursus van vijf dagdelen van enkele uren per dagdeel in ons basisprogramma kan ook in bijvoorbeeld twee dagen worden gevolgd. Handig voor cursisten die van verder weg komen!

Kan ik een adviesgesprek krijgen om mijn mogelijkheden voor studie te bespreken?

Ja, dat kan. Daaraan zijn wel kosten verbonden. Neem voor informatie over de kosten en het maken van een afspraak even contact op.

Kan ik een betalingsregeling treffen op studiekosten?

Ja, dit is mogelijk. Neem na inschrijving contact op met Kantoor Vreugdenhil te Uithuizermeeden of neem na inschrijving telefonisch contact met Kantoor Vreugdenhil op. 

Kan ik bij jullie een aanvulling doen op mijn andere opleiding in haptonomie of haptotherapie?

In beginsel is dit mogelijk. Neem daarvoor contact op. Een gevolgde aanvulling wordt gecertificeerd.

Kan ik meedoen in een grote groep?

Zelden. Wij geven onze cursussen in kleine groepen en vaak in tweetallen. Een enkele keer vinden grotere groepsbijeenkomsten plaats. Die worden vooraf duidelijk aangekondigd via onze sociale media of kijk in de rubriek ‘Nieuws’ op deze website.

Waar is informatie over haptonomie?

Informatie over haptonomie is te vinden in het Kennisweb haptonomie van Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie.

Hoe groot zijn de groepen?

Meestal wordt in het basisprogramma gewerkt met twee cursisten die zich samen aanmelden of met één cursist die iemand meeneemt om te kunnen oefenen. De maximale grootte is vaak vier deelnemers.

Waar zijn de cursussen?

Veel cursussen vinden in Utrecht plaats. Soms wordt ook gewerkt op een andere plek. Raadpleeg onze sociale media of kijk in de rubriek ‘Nieuws’ op deze website.

Krijg ik door de School voor Vrije Haptonomie erkenning?

Beroepserkenning hangt af van cursisten zelf. Voor een beroepsorganisatie waaraan mogelijk vergoedingen gekoppeld zijn kan elke zorgprofessional zelf zorgdragen. Het SvVH Netwerk van Haptotherapeuten van Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie registreert cursisten met een afgerond traject in haptotherapie aan de School voor Vrije Haptonomie gratis in een openbaar register.

Waarom is de School voor Vrije Haptonomie een school?

De School voor Vrije Haptonomie is een school door de ontmoeting tussen mensen die samen leeractiviteiten ter hand nemen. Het Nederlandse woord ‘school’ is afgeleid van de Griekse term ‘Scholè’ die onder andere staat voor ‘vrije ruimte’. Scholing houdt het gebruikmaken van deze vrije ruimte in.

Moet ik een afgeronde andere opleiding hebben om te starten?

Nee. Onze ervaring leert dat starten met een cursus uit ons basisprogramma het best werkt. Dit geldt ook wanneer er belangstelling bestaat voor voortgezette opleidingen. In het basisprogramma kijken we samen wat nodig is voor vervolgstudie.

Waarom staan er geen details van het programma van een voortgezette opleiding op de site?

In voortgezette opleidingen wordt zoveel mogelijk in overleg gewerkt. Dit is trouwens ook zo in het flexibele deel van iedere cursus in het basisprogramma. Een voortgezette opleiding wordt vooral vormgegeven aan de hand van wat een cursist nodig heeft.

Kan ik een folder krijgen?

Nee. Alle informatie staat vermeld op deze website. Zo worden de kosten van de cursussen zo laag mogelijk gehouden. Mail of bel even als er buiten deze site nog antwoorden op vragen nodig zijn. Gebruik bij voorkeur mail.

Stellen jullie lesgroepen samen?

In beginsel stellen wij geen lesgroepen samen waardoor organisatiekosten beperkt blijven.

Wat zijn jullie voor een bedrijf?

De School voor Vrije Haptonomie is een project van Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie.

Kan ik bij jullie literatuur raadplegen?

Ja. De School voor Vrije Haptonomie is een onderdeel van Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie en die beheert een bibliotheek. De bibliotheek is op afspraak te bezoeken. 

Hoe zit het met mijn privacy?

De School voor Vrije Haptonomie is een onderdeel van Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie. In alle activiteiten van deze stichting geldt een privacybeleid.