Haptonomie en ‘Entre nous’ van filosoof Emmanuel Levinas

1 jun, 2016

emmanuel_levinas 2Vooral voor onze studenten in voortgezette opleidingen hebben wij informatie op internet gebundeld over het werk van filosoof Emmanuel Levinas. Daarin is recentelijk een haptonomische benadering toegevoegd van zijn essay ‘Entre nous’.

In het artikel ‘Wie ik niet ben’ op basis van Levinas’ werk ‘Entre nous’ kunnen we kennismaken met het zinnige aspect van onze communicatie. Die zinnigheid kan ons ten deel vallen vanuit ons weten en niet-weten. De fenomenologische analyses van de filosoof, die te maken hebben met nabijheid als een taal die vooraf gaat aan het gesproken woord, erkennen steeds het anders zijn van de ander. De analyses raken essenties van hulpverlening.

De internet-reader wordt nog aangevuld en is hier te lezen. Het artikel ‘Wie ik niet ben’ is daarin hier te lezen.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: