Nieuwe podcast HaptonomieNet beschouwt affectiviteit

6 mrt, 2019

HaptonomieNet heeft een podcast gemaakt aan de hand van een bijzondere studie van filosoof Michel Henry. Eerder verschenen al in het Kennisweb haptonomie aantekeningen naar aanleiding van zijn werk ‘Woorden van Christus’ uit 2002. Henry geldt als één van de grote Franse filosofen uit de school van de fenomenologie.

Door wederkerigheid van communicatie met de wereld ontstaat onze pretentie van autonomie. De innerlijke verhouding van de mens tot het leven blijft voor ons daarbij uit beeld, schrijft de filosoof. Omdat het leven geen fundament in zichzelf kent kan het zich affectief aan zichzelf blijven geven. Niet verwonderlijk dat Henry mag behoren tot het fundament van haptonomie als wetenschap van de affectiviteit.

De inhoudelijk bijzondere podcast, die hier te beluisteren is, kon worden gemaakt mede dankzij haptotherapeut en oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact Wim Laumans en het productiehuis voor onder andere luisterplezier SPRTV Productions. Alle podcasts van HaptonomieNet zijn hier te vinden.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: