Het belang van het verhaal

18 jun, 2021

De aandacht voor het eigen verhaal van mensen wordt dezer dagen weer belangrijker in de spreekkamers van artsen en therapeuten nadat er tientallen jaren vooral in diagnoses werd gedacht. Zeker als het leed ernstig is laat een verhaal zich niet uitdrukken in een eerder vastgestelde reeks symptomen waarop een diagnose wordt gebaseerd.

Omdat verhalen vooral weer zo belangrijk geworden zijn wordt in Universitair Medisch Centrum in Utrecht onderzoek gedaan naar verhalen dat ook wel ‘narratief onderzoek’ wordt genoemd. Binnenkort besteedt Het Hapsis Huis radio aandacht aan de rol van het verhaal bij behandelingen. Lees hier meer.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: