Extra steun bij zwangerschap en geboorte

27 sep, 2021

Als een voorbereiding op een bevalling is het goed om na te denken wie er tijdens de bevalling bij jou zal zijn. Bij wie voel jij je prettig en veilig? De meeste zwangere vrouwen kiezen voor hun partner maar er zijn ook vrouwen die graag een zus, een vriendin of een moeder bij de bevalling willen hebben.

Je kunt ook kiezen voor een doula. Een doula is een extra steun tijdens de zwangerschap, de bevalling en soms erna. Doula is een Oudgrieks woord voor ‘dienende vrouw’ en is een soort geboortecoach. De doula lijkt misschien een nieuw verschijnsel in de wereld van zwangerschap en geboortezorg maar niets blijkt minder waar.

Coachen bij zwangerschap is dus niet nieuw; zo kennen we al jarenlang hier de zwangerschaps-yoga en al wat langer de haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Luister hier naar een opname van een live uitzending van vorige week van Het Hapsis Huis radio met doula Yolande Kusse.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: