Het Hapsis Huis radio LIVE Actueel met filmregisseur Jörgen Scholtens

27 nov, 2021

Datum:

Donderdag 16 september 2021

Aanvangstijd:

19:30 uur

Eindtijd:

± 20:00 uur

Studiogast:

Jörgen Scholtens, acteur en regisseur

Terugluisteren:

Luister hier >>

Informatie

Regisseur Jörgen Scholtens over zijn nieuwe televisiefilm ‘Little Amsterdam’ die voor de publieke omroep is gemaakt.

In de absurde tragikomedie ‘Little Amsterdam’ gaat Lenie (gespeeld door Anneke Blok) haar eenzaamheid te lijf door het oude kamertje van haar reeds vertrokken zoon te verhuren aan toeristen. Hoewel ze geniet van het gezelschap van haar jonge gasten moet dit allemaal stiekem omdat de buurtbewoners (gespeeld door onder anderen Kees Hulst, Beppie Melissen en Frank Lammers) een hekel hebben aan het gedrag van toeristen. Sinds hun ingeslapen stadje door marketingmannetjes is omgedoopt tot Little Amsterdam, sterft het er van de rolkoffers. Buitenlandse gasten zijn allerminst welkom en iedereen die hier anders over denkt, wordt verstoten door de buurt. Lenie moet uiterst voorzichtig zijn en ze verplicht al haar gasten ongezien het huis via de brandtrap te betreden. Niemand heeft weet van Lenie’s stiekeme verhuur, totdat een Ierse toerist met veel kabaal van haar brandtrap valt. (Producent: Millstreet Films.)

‘Little Amsterdam’ is via televisie te zien op donderdag 7 oktober 2021 vanaf 22:15 uur op NPO3. De film is ook te zien tijdens het Nederlands Film Festival.

Op Het Hapsis Huis radio is Jörgen Scholtens ook te horen over acteermethoden. Raadpleeg de radiogids op deze website.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: