Het Hapsis Huis radio LIVE over postpartumpsychose met Alke Haarsma-Wisselink

27 nov, 2021

Datum:

Vrijdag 11 juni 2021

Aanvangstijd:

12:00 uur

Eindtijd:

± 12:40 uur

Studiogast:

Alke Haarsma-Wisselink

Terugluisteren:

Luister hier >>

Illustratie:

Cynthia Dorrestijn, De Paarse Aureool, 1996

Informatie

Zwangerschap en kraamtijd zijn tijden waarin vaak existentiële vragen opborrelen, waarin jeugdherinneringen naar de oppervlakte komen en de verbinding met jezelf en anderen opnieuw gedefinieerd wordt. Sommige kraamvrouwen beschrijven zwangerschap en kraamtijd zelfs als een ‘spirituele tijd’. Zou het niet vanzelfsprekend zijn om een kraambed-psychose tegen die achtergrond te begrijpen? Er is veel aandacht voor het neurobiologisch definiëren van een kraambed-psychose. Door deze evidence based benadering verdwijnt de persoon helaas soms uit beeld. Het medische model blijkt maar weinig houvast te bieden voor de kersverse moeder om haar ervaringen te begrijpen. Er zijn andere invalshoeken om psychoses bij kraamvrouwen te benaderen en andere manieren om hulp te bieden. Luister een live-gesprek met Alke Haarsma-Wisselink van ‘Te Gekke Moeders’ terug. Het programma kwam tot stand met dank aan Stichting Psychiatrie en Filosofie. Met vriendelijk dank aan Libiticum en SPRTV Productions.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: