De wereld een lichaam

17 sep, 2024

Het lichaam dat in de bundel essays onder de titel ‘De wereld een lichaam’ van de hand van Melani Reumers centraal staat wordt uit elkaar gehaald, geanalyseerd, verlengd, weer in elkaar gezet en soms zelfs gewichtloos gemaakt.

De auteur wil in haar jeugd het liefst géén lichaam hebben en voelt zich meer een tussenmens. Later zal ze vaak uit haar lichaam verdwijnen en onbereikbaar worden. Gaandeweg krijgt ze vrede met haar lichaam. Maar echt houvast vindt ze pas in het water waar ze dagelijks zwemt in alle mogelijke omstandigheden. In de zwemstukken onderzoekt ze de grenzen van haar lichaam en overschrijdt die af en toe.

Ze ontdekt dat haar afzonderlijke lichaamsdelen, zoals botten, ogen en tanden nauw verbonden zijn met identiteit. Dat geldt ook voor verlengstukken van het lichaam zoals de pijp en het schaakspel van haar vader. En het gaat zelfs op voor iets wat zo ongrijpbaar en vluchtig is als iemands bewegingen of haar eigen schaduw.

Het Hapsis Huis radio LIVE met auteur Melani Reumers | Over haar nieuwe boek | zaterdag 12 oktober 2024 | 12:00 – ± 13:00 | Luisteren & terugluisteren: https://hethapsishuis.nl/#radio 

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: