Basisprogramma

Ontspanningsmassage, Haptische massage en Inleiding in haptonomie zijn aangeboden cursussen in het basisprogramma van de SvVH. De cursussen Haptische massage en Inleiding in haptonomie kunnen een basis zijn van een voortgezette opleiding.

Ontspanningsmassage
In deze basiscursus van vijf dagdelen wordt geleerd een volledige lichaamsmassage te geven. Deze cursus wordt bij volledige deelname aan de cursus afgesloten met het certificaat Ontspanningsmassage en kan een ingang zijn voor de cursussen Haptische massage en Inleiding in haptonomie.
Haptische massage
In deze cursus van vijf dagdelen kunnen (sport-)masseurs kennismaken met haptonomische aanraking. Een massagediploma, zoals het certificaat van de cursus Ontspanningsmassage, is gewenst. Deze cursus wordt bij volledige deelname aan de cursus afgesloten met het certificaat Haptische massage.

Inleiding in haptonomie
In deze cursus van vijf dagdelen wordt kennisgemaakt met haptonomische fenomenen en haptonomisch aanraken. Enige ervaring met bijvoorbeeld massage is gewenst. De cursus Ontspanningsmassage kan dienen als een goede voorbereiding op deze cursus. Deze cursus wordt bij volledige deelname aan de cursus afgesloten met het certificaat Inleiding in haptonomie.
Voortgezette opleiding
De cursussen ‘Haptische massage’ en ‘Inleiding in haptonomie’ kunnen een basis zijn van een gerichte opleiding haptonomie en een gesuperviseerd traject tot het vak van haptotherapeut. Deze gerichte opleiding en supervisie zijn geen onderdeel van het basisprogramma van de SvVH.