Haptonomie cursussen en workshops

De cursus Inleiding in haptonomie is een onderdeel van ons Basisprogramma.

Inleiding in haptonomie
Deze cursus is gericht op persoonlijke ontwikkeling en kan gezien worden als een vorm van passend onderwijs. Passend onderwijs wordt hier opgevat als een onderwijsvorm die op de persoon en met name zijn of haar mogelijkheden en leerdoelen gericht is. Deze cursus is geschikt als een afgebakende ondersteuning vanuit haptonomie bij andere vakken of beroepen.

In deze cursus van vijf dagdelen staat vast dat wordt kennisgemaakt met haptonomische fenomenen en haptonomisch aanraken. Maar ook kan (extra) aandacht gegeven worden aan observatie en gespreksvoering die eigen zijn aan haptonomie. De cursus Ontspanningsmassage en/of Haptische massage zijn een goede voorbereiding op deze cursus maar die voorbereiding is niet verplicht.

Bij aanvang van Inleiding in haptonomie wordt het keuzedeel van het programma vastgesteld. De cursus wordt bij volledige deelname afgesloten met het certificaat Inleiding in haptonomie dat toegang geeft tot onze voortgezette opleidingen.

Workshops haptonomie
Incidenteel verzorgen onze docenten workshops in haptonomie. Meestal gebeurt dit op aanvraag van werkers in de gezondheidszorg zoals fysiotherapeuten en aanverwante beroepsbeoefenaars die werken in een zorginstelling.

Ook komt het voor dat er voor geïnteresseerde andere deelnemers workshops in haptonomie georganiseerd worden. Die workshops worden aangekondigd in de nieuwsrubriek van deze website en via onze nieuwsbrief waarvoor inschrijving mogelijk is.

Docenten geven af en toe lezingen over haptonomie, haptotherapie en aanverwante onderwerpen. Lezingen zijn geen activiteit van de School voor Vrije Haptonomie maar zijn een apart project van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht.