Massagecursussen

Ontpanningsmassage en Haptische massage zijn onderdeel van ons Basisprogramma.

Ontspanningsmassage
In onze cursus Ontspanningsmassage wordt in vijf dagdelen geleerd om een volledige en ook vakbekwame lichaamsmassage te kunnen geven. Deze cursus bestaat uit een compact en praktijkgericht programma waarin massages van de benen, de rug, de borst en de buik, de armen, de voeten en het hoofd worden gedaan.

Technieken die in deze basiscursus worden gebruikt hebben een oorsprong in de sportmassage die ook weleens ‘klassieke massage’ of ‘Zweedse massage’ wordt genoemd. Enkele grondbeginselen vanuit haptische massage en haptonomie worden binnen deze cursus geïntegreerd aangeboden.

De cursus wordt bij volledige deelname aan de cursus afgesloten met het certificaat Ontspanningsmassage dat een ingang kan zijn voor de cursussen Haptische massage en Inleiding in haptonomie. Bij die cursussen is ervaring met (ontspannings-)massage gewenst.

Haptische massage
In deze cursus van vijf dagdelen kunnen masseurs kennismaken met haptonomische aanraking. Een massagediploma is voor deelname gewenst. Haptische massage wordt bij volledige deelname aan de cursus afgesloten met het certificaat Haptische massage.

Door het gebruik van haptonomische beginselen door een masseur kan ontspanning in massage worden verdiept. In deze cursus wordt bovendien stilgestaan bij wat een gemasseerde kan worden geleerd om zich goed te kunnen ontspannen. Haptische massage werkt daarmee twee kanten uit.

De cursus Ontspanningsmassage is een goede voorbereiding op deze cursus maar ook andere massagecursussen of -opleidingen kunnen dienen als de juiste achtergrond. Het certificaat Haptische massage geeft toegang tot onze voortgezette opleidingen.