Cursisten Inleiding in haptonomie besluiten hun cursus

Cursisten hebben in Utrecht de cursus Inleiding in haptonomie besloten met het vijfde deel. In de leeractiviteiten van de School voor Vrije Haptonomie (SvVH) geldt de cursus Ontspanningsmassage als een goede voorbereiding op Inleiding in haptonomie.

Ervaring massage

In de cursus Inleiding in haptonomie van vijf dagdelen wordt kennisgemaakt met haptonomische fenomenen en haptonomisch aanraken. Enige ervaring met bijvoorbeeld massage is gewenst. De cursus wordt bij volledige deelname afgesloten met het certificaat Inleiding in haptonomie.

Vervolgopleiding

De cursus Ontspanningsmassage van de SvVH kan dienen als een goede voorbereiding op deze cursus. Een afgeronde cursus Inleiding in haptonomie kan een basis zijn van een gerichte vervolgopleiding.

Leeractiviteiten

De School voor Vrije Haptonomie (SvVH) is een school door ontmoeting tussen mensen die samen leeractiviteiten ter hand nemen. Het Nederlandse woord ‘school’ is afgeleid van de Griekse term ‘Scholè’ die onder andere staat voor ‘vrije ruimte’. Scholing houdt het gebruikmaken van deze ruimte in.