Haptonomie en het ontwikkelen van samenwerken

24 okt, 2019

Mensen tonen emoties als geen andere diersoort. We kunnen bijvoorbeeld blozen. Nader beschouwd zijn mensen ‘hypersociale’ leermachines, stelt wetenschapper en publicist Rutger Bregman in zijn recente werk ‘De meeste mensen deugen’.

De mens is namelijk zo ontwikkeld dat we uit de stand van onze ogen kunnen aflezen en aan de stand van de wenkbrauwen kunnen zien wat er omgaat in een ander, stelt Bregman. Dit maakt mensen veel slimmer dan andere wezens. We zijn misschien in vergelijking met onze voorouders dommer omdat we minder herseninhoud hebben maar zeker beter verbonden met elkaar.

Samenwerking is vanuit onze evolutie bezien steeds belangrijker geworden dan de welbekende strijd en concurrentie. In die constatering van Rutger Bregman ligt een maatschappelijke grondslag voor de haptonomie nu en in de toekomst, wordt hier in het Kennisweb haptonomie betoogd.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: