Nieuw boek ‘Het allesomvattende en de aard van ons zijn’ uitgelicht

27 jul, 2024

Het leven omvat ons allen en alles. Ik ben dus het leven niet, het leven is mij. Dit is de aard van ons zijn: we delen allen dezelfde essentie, betoogt auteur Gradus van Florestein in zijn nieuwe boek ‘Het allesomvattende en de aard van ons zijn – Non-dualisme uitgelegd aan de hand van fasen van bewustwording’.

De oorzaak van het conflict ligt in het denken dat de ander volledig anders is dan ik en de oorzaak van het verdriet ligt in het buiten ons zoeken wat in ons is. Bewustwording van dit gegeven is een worsteling die zich toont in religies, natuurwetenschapppen en filosofische denkwijzen, voltrekt zich in fasen en leidt uiteindelijk tot innerlijke vrede.

Gradus van Florestein werkte voor zijn pensionering als psychiater en psychotherapeut in een eigen praktijk. Momenteel geeft hij workshops en familieopstellingen aan The school of New Directions in Gieten. Eerder publiceerde Van Florestein onder andere ‘Transpersoonlijke psychiatrie’, ‘De depressie vanuit verschuivend perspectief’, ‘Transgenerationeel werken’ en samen met de filosofen Petra Bolhuis en Theo Meereboer schreef hij ‘Rattenvangers van het onbehagen – verschijnselen, voedingsbodem, herhaling en voorkómen van het totalitarisme’.

In het radioprogramma Het Hapsis Huis radio LIVE is Gradus van Florestein te gast. Lees hier meer over de uitzending.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: