Nieuw boek ‘Huidhonger’ geeft essentie aanraken weer

21 feb, 2020

Een lichamelijke ervaring en de emotionele reactie die daarbij klaarblijkelijk hoort kan in dezelfde verbinding later weer worden opgeroepen. Onze huid blijkt verantwoordelijk voor de ervaring van de herinnering maar in alle complexiteit spelen andere zintuigen waarschijnlijk ook een rol, schrijven Bruno Müller-Oerlinghausen en Gabrielle Mariell Kiebgis in het recent verschenen boek ‘Huidhonger’.

Zonder aanraking worden we ziek. Aanraken is voor mensen dus essentieel om te kunnen leven. Het boek duikt met succes in die essentie. Uitgebreid wordt stilgestaan bij aanraking als een wederkerig proces. Lees hier meer over het boek in het Kennisweb haptonomie.

Lees HaptonomieNet

HaptonomieNet informeert over haptonomie, haptotherapie en andere bewegingswetenschappen met aanverwante onderwerpen en gebeurtenissen zoals de School voor Vrije Haptonomie. Schrijf je in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit bericht op uw sociale media: